29 Mart 2012 Perşembe

Pratik Çözümler


Sizin de ütü kabloları ile başınız dertte mi? Kolay basit bir çözüm bulmuşlar. Hemen şu karışık kablolardan kurtulmak için yapmalıyız.


Bu toz bezi fikri de hoşuma gitti yapılabilir.



En son olarak da bu mendil veya peçete kutusunu paylaşmak istiyorum keçeden yapılabilir.


Mahmur Prenses de emeksensin de


Son yaptığım ürünler ile bende emeksensin’e üye oldum. Umarım beğenirsiniz ürünlerimi, yaptığım yeni keçe ürünler karşınızda J Bunları yaparken mutlu oluyorum sizinle paylaşınca musmutlu oluyorum.

http://mahmurprenses.emeksensin.com/









Çiçek Yapımı


Merhabalar sizleri çok özledim. Bu aralar çiçek yapımına kafayı takmış durumdayım. Keçe ile güller, organze tül ile yakma güller yapıp duruyorum. Şimdilik nerede kullanacağımı bilmiyorum ama öğrenme aşamasındayım. Pinterest sitesinde bu çiçeğin yapımını detaylı bir şekilde göstermişler. Umarım sizin de işinize yarar.

23 Mart 2012 Cuma

Keçe Çalışmalarım


Bu ara keçelerle pek haşır neşirim J Elimden düşmüyorlar, renk renk çok hoşuma gidiyorlar, bir kaç çalışma yapmaya çalıştım, bakalım beğenecek misiniz ?











22 Mart 2012 Perşembe

Bugün Mahmur Prenses Bloğunun Doğum günüsü




Yeni blog açtığımda görürdüm bloglarının doğum günlerini kutlayan kişileri, başlarda çok komik gelmişti bana ama zamanla anladım ki gerçekten de blog insanın bir parçası oluyor. Mahmur Prensesin bloğunun doğum günüsü de bugün. 1 yaşında canım bloğum. Bu bir yıl içinde çok sayıda değerli dost edindim. Paylaşımlarımız oldu, birlikte kocaman bir sevgi perdesi oluşturduk, mutlu olduk, mutlu ettik kendim gibi insanları buldum, yalnız olmadığımı hissettim. İyi ki varsınız dostlarım, hepinizi çok seviyorum.

NOT: Bu resmi Kamer arkadaşım benim için hazırladı kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok marifetlidir kendisi, iyi bir grafiker olacak buna eminim. Ayrıca Mahmur Prenses logosunu hazırlayan Şuşu’ya da kucak dolusu sevgiler J

16 Mart 2012 Cuma

Keçe Çiçeklerim

Merhabalar mahmur prensesiniz bir geri dönüşüm projesiyle karşınızda. Kendimce çok önemli bir iş başardım J Evde birçok ıvır zıvır, boncuk türü şeyler var her zaman bunları istiflemek hep problem olmuştur benim için. Saç kremi kutusunu tam atacakken bunun kutusu çok güzel atmayayım dedim. Üzerindeki etiketi çıkardım yıkadım. Bu sefer etiketin yapışkanları yapış yapış oldu ama inat ettim atmadım. Evde bir tarafı yapışkanlı pembe bir kağıdım vardı hani şu dolap içlerine yapıştırılanlardan. Önce onu dikdörtgen olarak kestim orta kısmına yapıştırdım. Sonra çiçek desenli kısmını da yuvarlak kesip ortaya yapıştırdım.

Güzel oldu ama benim gibi kokoş birisi için fazla sadeydi. Bu aralar keçe çiçeklere takmış durumdayım onların yapılışını öğrenmeye çalışıyorum. İki tane çiçeğim vardı üzerlerine onları koydum. Hangisi olacağına henüz karar vermedim ama gül şeklinde olan daha ağır basıyor benim için. Saç kremim bitse de bu kutunun yanına arkadaşlar yapsam diye bekliyorum. Gül yapımı çok kolaymış hep gözümde büyütüyordum. Şablonunu da ekliyorum belki yapmak isteyenler olur diye. Herkese kucak dolusu sevgiler

Bu arada sevgi perdesi 2. Etap çekilişinin hediyeleri hazır yola çıkıyor.








Sevgi Perdemizin 64.65.66.67.68.69.70. Parçaları Komşumuz Kadriye Teyze'den


Kadriye teyze bizim çok eski ve değerli bir komşumuzdur. Görseniz kendisine bayılırsınız. Öyle güleryüzlü öyle tatlı dillidir ki, yüreği ise sıcacık ve sevgi doludur. Kadriye teyze 48 yıldır çeyiz işleriyle uğraşıyor. Kendisi Gönenli.  Sevgi perdesinden bahsedince çok sevindi, heyecanlandı birçok çalışmasını toplayıp getirdi bana sağ olsun. Sevgi perdemizde birçok çalışma var fakat iğne oyası ve mekik hiç yoktu.  Bu çalışmalar hep aklımdaydı. Kadriye teyze, sevgi perdemiz huzur evinde sergilendiğinde; oradaki bayanların, her bir parçada kendilerini bulacaklarını, ben bundan yapmıştım gençliğimde, diyerek duygulanacaklarını düşünüyor.  Her parçanın bir anısı var yalnız bir tanesi var ki anlatırken gözyaşlarımızı tutamadık.  Kızımın hastalığı döneminde senelerdir yaptığım motifi yapamadım Elifcim diyor.  Yanlış yaptım bu örtüyü diye gösterdi.  O yıllara o çektiği acılara gömüldü duygulandı gözyaşlarını tutamadı tabi bizde.  Çok şükür kızı çok iyi artık. Ama el işi deyip geçmemek lazım onları yaparken biz ne emekler veriyoruz, ne duygular hissediyoruz. Bize yıllar sonra o gün yaşadıklarımızı hatırlatıyor bizi kültürümüzü yansıtıyor, bu güzelliklerimize sahip çıkmalı onları yaşatmalıyız.  Kadriye teyzeme çok teşekkür ediyorum ellerinden öpüyorum.



Simli olan örtü iğne oyası ve kurdele işi  
Beyaz-sarı olan örtü ise o bahsettiği bağlantılarını yanlış yaptığı iğne oyası tepsi örtüsü




Dantel çalışması ve kesme şekeri örgü örneği

Mekik çalışması muhteşem görünüyor.


 

İğne oyası motiflerden oluşan bir örtü


Mekik çalışması

İğne oyalarından broşlar (papatya- gelincik) ve iğne oyası motifler



Bir şal – çiçek motif ve patik çalışması





Sandıktan çıkardığı Kastamonu işi bu işi bayanlar iğne tığ kullanmadan yapıyorlarmış. Parmaklarıyla bağlayarak düğümler atarak. Çok güzel..



13 Mart 2012 Salı

Sevgi Perdemizden Son Görüntüler


Sevgi perdesinin 2. Etabını kazanan arkadaşlar için istedim ki el emeği bir şeyler yapayım. Ve keçeden bu şirin penguenleri yaptım. Magnet olarak kullansınlar ve beni hatırlasınlar. Umarım beğenirler kargoları yarın yola çıkacak kısmetse..



Bir gelişme daha paylaşmak istiyorum sizlerle fotoğrafta gördüğünüz şirin yer Kilyos Kültür ve Sanat Merkezi. Oradaki bayanlarda çok güzel el işleri yapıyorlar. Çok sıcak samimi bir yer. Orada kendimi evimde gibi hissediyorum. Emine Hanım’a sevgi perdemizden bahsettim seve seve katılacaklarını söylediler. İçi sevgiyle dolu insanların el emekleri birleşmeye devam ediyor.
Sevgi perdesinin fotoğrafını istemişsiniz şu anda Romantik butik ile teğellerini yapıyoruz. Hayalimdekinden daha güzel oldu. İnsanların baktıkları zaman rahatça görmeleri açısından aşağı doğru değil yana doğru uzatmayı düşünüyoruz. 3. Etap bittiğinde tam halini görebileceksiniz. Harika bir iş başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum.


Sevgi Perdemizin 63. Parçası Tijeen'den



Kendim gibi insanları bulduğum için öyle mutluyum ki. Bu parçamız kumaş cenneti Bursa’ dan geldi. Sırf oradaki kumaşlar için orada oturmak bile isterdim. İnsanları çok sıcak. Tijen kurdele işi yapmış. Kurdele işine henüz başlamadım, (her şeyi yapmak zorundayım sanki :)), ama böyle gördükçe içim gidiyor. Tijen bize baharı getirmiş. Çiçeklere kelebeklere bayıldım. Çok özenmiş kendisi. Birde bana pembe ipek bir fular hediye göndermiş. Ya siz böyle yapınca ben utanıyorum J Çok teşekkürler tijeen taktıkça seni hatırlayacağım.








9 Mart 2012 Cuma

Sevgi Perdemizin 2. Etap Çekiliş Sonuçları

2. Etabı da bitirdik biliyorum çekiliş için biraz geç kaldım.  Artık son etaba geçiyoruz. 1 Nisan son gün katılmak isteyenler için. Perdemiz çok güzel oldu. Yavaş yavaş birleştirme işlemlerine başladık, bu konuda teyzem bana yardımcı oluyor.

Çekiliş için hediyelerimi hazırladım umarım beğenirsiniz. İncili küpe ve penguen magneti ben yaptım. El emeği olsun istedim. Kitap adınıza imzalı olarak gelecek. Ayrıca, Avon’dan krem ve eti cin.. Umarım bu eti cinleri yemeden size gönderebilirim zira çok hoş görünüyorlar gözüme J.

Evet şimdi sıra geldi çekilişe…






Kazananlar:

Marifetli peri
Ahesteydibeste
Dijital günlük

Kazananları tebrik ediyorum. Bana ad – soyad ve adres bilgilerini mail atarsanız sevinirim.
eatalay@sisecam.com


8 Mart 2012 Perşembe

Kadın Olmak

Merhabalar..  Bugün 8 Mart ve ben bu blogda tanıdığım tüm özel kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Yazdığım kadınlar günü yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha güzel bir yazı yazmak isterdim ama ne yazık ki gerçekler acı verici boyutlarda.  Daha güzel günlerin kadınlarla olması dileğiyle…


Kadın olmak,
Ezilmek, kısıtlanmak, sömürülmektir.

Kadın olmak,
Çocuk yaşta gelin edilmektir.

Kadın olmak,
Kız doğurduğun için  kocana mahcup olmak demektir.

Kadın olmak,
Erkeğin namusu olmak,  bu uğurda can vermektir.

Kadın olmak,
Aciz , çaresiz, yalnız olmaktır.

Kadın olmak,
İki  meme  bir  vajina olarak görülmektir.

Kadın olmak,
Okula gitmek yerine dağlarda koyut gütmektir.

Kadın olmak,
Başlık parası için 70 yaşındaki adama satılmaktır.

Kadın olmak,
Trafikte sıkıştırılmak, yolda taciz edilmektir.  

Kadın olmak,
Kuma olmak demektir.

Kadın olmak,
Gazetelerin 3. Sayfasına cinayet haberi olmaktır.

Kadın olmak,
Tecavüze uğramak, tecavüzcüyle evlendirilmektir.

Kadın olmak,
Hava kararınca sokağa çıkamamaktır.

Kadın olmak,
Dayak yemek demektir.

Kadın olmak,
Evi temizlemek, yemek yapmak, bulaşık-çamaşır yıkamak, çocuk büyütmektir.

Kadın olmak,
Ağlamak , ağlatılmaktır.

Kadın olmak,
Güldünya’nın ölümü,  Ünzile’ nin şarkısıdır.

Kadın olmak,
Erkeğinle eşit olamamaktır.

Kadın olmak,
Bazılarına göre saçı uzun, aklı kısa – eksik etek olmaktır.

Kadın olmak,
Kendin olamamak, başkaları için yaşamaktır.

Kadın olmak,
Bu ülkede ne yazık ki kadınca yaşayamamaktır.

3 Mart 2012 Cumartesi

Sevgi Perdesi 2. Etabı Çekilişleri

Perdemiz rengarenk sevgi dolu olarak büyümeye devam ediyor. Katılan emek veren sevgi dolu yüreklere teşekkür  ediyorum. Hafta içi internete giremediğim için sizlere yorum yazamıyorum bu yüzden hepinizden özür diliyorum. Çok özledim sizleri ama kalbim sizlerle. Hediyelerim henüz hazır olmadığı için haftaya çekilişi yapacağım. Hepinize bol şans :)

2.etapta katılan Sevgi Perdesi Dostları:
** Atölye Miskin
** Meral Sanat Evi (Meral Hanım)
** Meral Sanat Evi (Melike Hanım)
** İlayda'dan Hobiler
** Mehtap Kaya
** Aksungur46
** Nazan'ın Hobi Atölyesi
** Bulut Gölgesi
** Dilek'ten İnciler
** Emel'den blogspot
** Mirayet
** Esotron
** Hobi Perisi
** Fadinin Sanatı
** Stylerabish
** Fiamma
** Ayamaya
** Şuşu
** Mine Teyzem
** Marifetli Peri
** Zeynep Hobilerin Dünyası
** Ahesteydibeste
** Lezzet Yağmuru
** Rengiaheng
** Evimin Huzuru
** Alanay
** Dijital Günlük (Zeynep Seymen)




Sevgi Perdemizin 62. Parçası Dijital Günlük 'ten


 Şu  güzel şeye bakar mısınız? İnsanı nasıl da gülümsetiyor. Çok emek vermiş Dijital Günlük. Ellerine sağlık. Bayıldım ben bu parçaya :)

Diloşun Kayfesinin kitap etkinliği

Diloşum çok güzel, anlamlı bir etkinlik düzenlemişti. Ben, kitapkurduyumben bloğu ile eşleşmiştim. Bana bu güzel kitapları göndermiş Canan. Teşekkürler Dilara'ya ve Canan'a..




Sevgi Perdemizin 58.59.60.61 Parçası Alanay' dan



bir demet örgü çiçek



 Alanayın elleri iki parça kalplerle birbirine bağlanıyor. Çok anlamlı, çok güzel düşünmüş.












Alanaycım kalbine adımı yazmış :) Bayıldım ben bunlara..

Alanay, beni hediye yağmuruna tutmuş. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Marifetli olduğunu biliyordum ama bu kadarını tahmin edemezdim. Ebru bile çalışmış helal olsun. Ne kadar güzel bakar mısınız?