6 Nisan 2012 Cuma

Mahmur Prenses Hatay Günlerindeydi


Merhaba canlarım..
Öncelikle hepinize doğum günümde yaptığınız güzel yorumlar için teşekkür ederimJ İyi ki varsınız, iyi ki hepinizi bu blog sayesinde tanımışım. Hep birlikte nice mutlu, güzel günler geçiririz inşallahJ

Geçtiğimiz pazar günü Feshane’de düzenlenen Hatay günlerindeydim. Siz olmadan boğazımdan geçmedi kebaplar, künefelerJ, Hadi hep birlikte gezelim.


Hatay Günlerine Hoş geldiniz, Hoş bulduk J


Sürk yani çökelek kurutması. Bir peynir çeşidi. Genelde salatanın içine konuluyor tadı harika.


Hataya özgü mozaik çalışmaları
,
Defne sabunu, mis gibi kokuyor.

Siyah taş magnetler

Hatay’da yapılan ipek eşarplar ve ipeğin dokunuşu
Hataya özgü bir tatlı kabak tatlısı bizim bildiğimiz kabak tatlısından değil. Kıtır kıtır çok güzel bayılıyorum.


Künefenin yapılışı önce tel kadayıfı yapılıyor sonrada o muhteşem tat..


Şirin bir bebek

Kömbe. Genelde bayramlarda yapılan bir kurabiye. Cevizli hurmalı olarak yapılıyor. Tadı muhteşem..
Tabi ki de kebaplar..
Daha neler mi vardı?
** Zahter (dağ kekiği kokusu ve tadı muhteşem)
** Humus
** İçli köfte
** Saç oruğu
** Peynir çeşitleri
** Tuzlu yoğurt
** Biberli ekmek
** Muhammara
** Kaytaz böreği
** Meyan kökü (bir tek bunu beğenmedim) ığğğğ tadı hala aklıma geldikçe hücrelerim yer değiştiriyorJ

Hiç yorum yok: