Merhaba canlarım..
Öncelikle hepinize doğum günümde
yaptığınız güzel yorumlar için teşekkür ederimJ İyi ki varsınız, iyi ki hepinizi bu blog sayesinde
tanımışım. Hep birlikte nice mutlu, güzel günler geçiririz inşallahJ
Geçtiğimiz pazar günü Feshane’de
düzenlenen Hatay günlerindeydim. Siz olmadan boğazımdan geçmedi kebaplar, künefelerJ, Hadi hep birlikte gezelim.
Hatay Günlerine Hoş geldiniz, Hoş
bulduk J
Sürk yani çökelek kurutması. Bir
peynir çeşidi. Genelde salatanın içine konuluyor tadı harika.
Hataya özgü mozaik çalışmaları
Defne sabunu, mis gibi kokuyor.
Hatay’da yapılan ipek eşarplar ve
ipeğin dokunuşu
Hataya özgü bir tatlı kabak tatlısı
bizim bildiğimiz kabak tatlısından değil. Kıtır kıtır çok güzel bayılıyorum.
Künefenin yapılışı önce tel kadayıfı
yapılıyor sonrada o muhteşem tat..
Şirin bir bebek
Kömbe. Genelde bayramlarda yapılan
bir kurabiye. Cevizli hurmalı olarak yapılıyor. Tadı muhteşem..
Tabi ki de kebaplar..
Daha neler mi vardı?
** Zahter
(dağ kekiği kokusu ve tadı muhteşem)
** Humus
** İçli
köfte
** Saç
oruğu
** Peynir
çeşitleri
** Tuzlu
yoğurt
** Biberli
ekmek
** Muhammara
** Kaytaz
böreği
** Meyan
kökü (bir tek bunu beğenmedim) ığğğğ tadı hala aklıma geldikçe hücrelerim yer
değiştiriyorJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder